Seminārs

2x2 Vasaras saulgriežu saiets

2024. gada 22. jūnijs - 24. jūnijs
Rezidence Kurzeme

Pieteikties
  • Dalībnieki

    0-100 gadi

  • Kad?

    2024. gada 22. jūnijs - 24. jūnijs

  • Kur?

    Rezidence Kurzeme

    Skatīt kartē
  • Dalības maksa

    150 EUR

Vasaras Saulgriežu saiets, visu paaudžu esošiem un jauniem 2x2 cilvēkiem!
Rotāsim sētu, galdu un sevi pašus, lai gaisma nepazūd ne uz mirkli.
Pievienojies radīt un nosargāt Saulgriežu nakts burvību dabā un sevī!

Piedzīvosim Jāņus kopā!

Vasara pašā pilnbriedā, diena ir garāka par nakti un saule silda vissiltāk. Tvan zeme, skan gaiss, ņirb katrs zāles stiebriņš, dzied katra pļava un svin savu ziedēšanu! 

Aicinām visu 2x2 saimi (0-100 gadiem) gada īsāko nakti sagaidīt kopā!

Vērsim vārtus un sirdis visiem - gan jau esošajiem 2x2 nometņu dalībniekiem ar ģimenēm, gan arī tiem, kuri vēlas iepazīt 2x2 pasauli un piedzīvot skaistus vasaras saulgriežus.

Pieteikties

Saieta vadītāji

Izbaudi vasaras saulgriežu svinības uz pilnu klapi! Kopā mēs veidosim lielu saimi, kur katrs pēc vēlmēm un iespējām dos savu artavu kopīgu svētku radīšanā.

Piesakies tagad un 22. jūnija rītā atbrauc uz skaisto viesu namu Rezidenci Kurzeme, par pārējo parūpēsimies mēs Ilze ar Arturu un savu lielisko komandu!

Būsim kopā un radīsim maģisku Jāņu nakti! Gaisma vienmēr ir mūsu pusē. Vienmēr.

Svini kopā ar mums- savu 2x2 saimi! 

Pieteikties

Dalības maksā ietilpst:

  • Divas naktis viesu namā “Rezidence Kurzeme” (gultas vieta ar gultasveļu/dvieļiem), izņemot, ja izvēlas gulēšanu teltī
  • Ēdināšana (22.06. – pusdienas un vakariņas; 23.06. – brokastis, pusdienas un vakariņas; 24.06. – brokastis un pusdienas)
  • Darbnīcas (Klāj Jāņu galdu, Muzicē, Rotājies un rotā, Rotaļājies vai Sargā gaismu)
  • Svinīga Jāņu svinēšana ar dziesmām un dejām
  • Visas citas aktivitātes saieta laikā

Piesakies tūlīt!

Pieteikties

DARBNĪCAS

Darboties varēs dažādās darbnīcās - gatavosim un klāsim skaistu svētku galdu,lai spēki netrūkst dančiem lidz rītam! Rotāsim gan sētu, gan sevi pašus, lai svētkus sagaidītu godam. Mācīsimies dziesmas un dejas lustīgiem svētkiem. Apgūsim vienu no skaistākajiem mūzikas instrumentiem un muzicēsim līdz saule lec! Paši mazākie rotaļāsies, darbosies un izglītoties. Sargāsim gaismu dabā un sevī, ceļot pudēli, gatavojot ugunskuru un lāpas.

ROTĀTIES UN ROTĀT SĒTU

Meitas un puiši ar dziesmām dodas pļavā pēc jāņu zālēm, pin vaiņagus, vāc zālītes tējām, auž prievītes, izzin pļavas spēku un izmanto dabu kā galveno resursu, lai sapucētu sētu un līgotājus ar  meiju vārtiem, ozollapu vaiņagiem un dekoriem!

SARGĀT GAISMU

Lai tumsa nepienāk…

Visu pirms rūcināsim traktoru un dosimies mežā, lai sagādātu izejmateriālus no maziem zariņiem līdz lieliem baļķiem! Darbi gan meitām, gan puišiem, jo gaismu sargāsim gan ar pudēli, spēcīgu ugunskuru, ripojošu ratu, uguns plostu, gan vieglām lāpām, kas gaismu spēs nest no viena otram!

JĀŅUBĒRNI

Cik gan svarīgi mūsu pašiem mazākajiem 2x2 nodot tradīcijas un izjūtas! Mini darbnīcu sesijās mācīsim mazākajiem rotaļas un dziesmas, ļausim radoši darboties un izzināt tradīcijas. Kopā līdzdarboties varēs arī vecāki vai lielie brāļi un māsas.

KLĀT GALDU

Svētku galds ir neatņemama sastāvdaļa, tādēļ tas jāsapoš krāšņi! Kopā smelsim idejas kā klāt un rūpēties par Saulgriežu svētku galdu! Darbosimies virtuvē, lai to gardi piepildītu - siesim sieru, cepsim maizīti un speķa raušus. Gatavosim saldus našķus un arī sālīsim gurķīti Jāņu rītam!

MUZICĒT

Kad daba pati jau dzied un vējš spēlē, skaista kokles spēles mūzika tos izcili papildina! Izzināsim kokli un apgūsim pašus pamatus tās spēlē, lai kopīgi svētku vakarā papildinātu dabas koncertzāli!

ROTAĻĀTIES

Līgo vakars bez kopīgas rotaļās iešanas, kņadas un smiekliem nav iedomājams. Saulgriežu spēļu, rotaļu un aktivitāšu izzināšana un apgūšana, lai svētku vakarā un naktī tās nodotu citiem! Loku veidošana un šaušana, saimes rotaļu iemēģināšana, gurnu iekustināšana dejas soļos.


AIZVADĪTIE SEMINĀRI

  • Seminārs

    2x2 STRĀVOJUMS


    Rezidence Kurzeme, Talsu novads

    Vairāk
  • Seminārs

    2x2 Piederība


    Ratnieki, Līgatne

    Vairāk